Schoterweg 149, 3980 Tessenderlo

KMO-PORTEFEUILLE

ORTHO-LOGOS EN DE KMO PORTEFEUILLE

Voor alle opleidingen die men volgt bij Ortho-Logos kan men gebruik maken van de KMO- portefeuille.

De KMO-portefeuille komt jaarlijks voor kleine ondernemingen tot 7500 € tussen in opleidingen en advies.

Per opleiding bij een erkende dienstverlener komt de Vlaamse Gemeenschap voor 30% tussen in de prijs van de opleiding. Ortho-logos is een erkende dienstverlener.

 • U schrijft zich in voor een opleiding via de website van Ortho-Logos. Meteen na inschrijving ontvangt u een automatische bevestiging van uw inschrijving. In bijlage vindt u de proforma factuur met alle info die u nodig heeft om een subsidieaanvraag in te dienen. Opgelet : indien u deze email niet ontvangen heeft, controleer dan zeker uw ‘ongewenste mail’!
 • Indien u voor de eerste maal gebruik maakt van de KMO-portefeuille dient u onmiddellijk uw onderneming te registreren op de website van het ‘Agentschap Innoveren en Ondernemen’. Dit kan enkel via uw identiteitskaart en kaartlezer! U dient enkele gegevens over uw onderneming te verifiëren en in te vullen. Hou er rekening mee dat u vooraleer u dit kunt doen moet geregistreerd staan in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO) als zelfstandige. De registratie zal ongeveer één week in beslag nemen. Daarna kan u uw eerste project aanvragen.
 • Indien u reeds eerder betaald heeft via de KMO-portefeuille of uw registratie is in orde, dient u zo snel mogelijk uw subsidieaanvraag in orde te brengen via de website van de KMO-portefeuille. Ons DV.O-nummer = DV.O226134
  • Via de website van KMO-portefeuille vraagt u nu uw ‘nieuw project’ aan.
   Na het doorlopen van de 5 tabbladen, ontvangt u via mail een ‘aanvraag tot storting’. Nadat deze storting van uw eigen aandeel (70%) door Sodexo Belgium nv ontvangen wordt, maakt de Vlaamse Overheid de subsidie (30%) eveneens over naar deze rekening. U ontvangt hiervan een melding per e-mail. Opgelet: deze totaalsom wordt op dit moment nog niet betaald aan uw dienstverlener Ortho-Logos.
  • Van zodra het totale bedrag (= inschrijvingsbedrag van uw opleiding) in de KMO-portefeuille zit, geeft u de opdracht tot het betalen van de factuur aan Ortho-Logos. U dient dus nogmaals in te loggen en uitdrukkelijk de opdracht tot betaling te geven (via de betaalknop). Als mededeling vermeldt u ‘uw naam’ en het ‘ordernummer’ dat u rechts bovenaan het pro formafactuur terugvindt.
  • Wanneer de betaling bij Ortho-Logos geregistreerd wordt, ontvangt u hiervan een bevestiging met in bijlage de definitieve factuur. Let wel: betalingen van Sodexo aan Ortho-Logos vzw zijn meestal een twee- tot drietal weken onderweg.

Hou er rekening mee dat ten laatste 14 dagen na het starten van de opleiding de KMO dient aangevraagd te zijn. In elk ander geval komt u niet meer in aanmerking voor de KMO-portefeuille en moet u het volledige bedrag betalen
Na deelname van de opleiding ontvangt u een aanwezigheidsheidattest.

Extra info

Als u geen gebruik maakt van de KMO-portefeuille is uw plaats pas definitief na het betalen van het volledige bedrag.

Het stappenplan hieronder verschaft meer duidelijkheid over de te volgen stappen. Het filmpje onderaan is een globale weergave van de werking van de KMO-portefeuille

What Do We Do

Unlimited Possibilities

The Best Choice

The Best Cources. Learn anytime & anywhere.

send message
The Best Choice

What Our Clients Say

De meest bruikbare cursus die ik ooit gedaan heb. Dank u aan de docenten voor de vibe en de inzichten!

Michel R

Veel kennis, veel passie! Zeer hygiënische en veilige benaderingswijze met toch moeilijk te bereiken triggerpunten.

Bert L.

Geen grote groepen waardoor er persoonlijke 1 op 1 begeleiding is. Laagdrempelig, goede uitleg van de docenten.

Kim V.

Want to Receive Fresh News?

Subscribe to our daily newsletter to stay ahead of the trending cources and updates